Gyűjtés Gergely Áron számára

Gyűjtés Gergely Áron számára

Egyedülálló anyaként nagyon jó érzéssel tölt el, hogy egy újabb, fantasztikus csoport befogadott minket! Köszönöm.

Rengeteg erőt ad nekem a tudat, hogy a TI segítségetekkel is nagy fiam Áron, egyszer talán visszanyeri régi önmagát és azt mondja: Szia Anya!

Áron fiam több mint két évvel ezelőtt,  2018. szeptember 12.-én nagykozári otthonunkból indult Pécsre fociedzésre, amikor az úttest mellett gyalogolva (járda nincs a falunkban) egy arra haladó autós elütötte. Nagyon súlyos koponyasérülést szenvedett, azonnali életmentő műtét során, a Pécsi Idegklinikán eltávolították a teljesen szilánkosra tört homlok csontját és kitisztították a sérült agy területeket. A 2 hónapos kórházban töltött idő után, Áron lassan kezdett magához térni, azonban tudatos cselekvésre, reakciókra, önálló mozgásra csak minimálisan képes. Az éber kóma állapotát szép lassan felváltotta az éber állapot. A balesetet követő másfél éven át gége kanül segítette a légzését és a tavalyi év végéig gyomorszondán keresztül tudtuk csak itatni és tápszerrel táplálni. A napok nagy részét csak fekve töltötte.

A baleset után egy évvel, a Pécsi Idegklinikán kapott egy homlok implantátumot, így a buksija szépen visszanyerte eredeti formáját. A műtétet követően Áron teljes egészében kikerült a magyar egészségügyi rendszerből, semmilyen ellátást nem kap, mivel nem beteg. A baleset következtében megmaradt agyi sérülés kezelésére nincs lehetőség, az orvos szakma nem tud semmilyen gyógymóddal vagy terápiával segíteni. Ezért önerőből, az ismerősök és barátok támogatásával szép lassan magam kezdtem el fejlesztő terápiákat keresni Áron számára. Amellett, hogy a testi épségét megőrizzük a folyamatos fekvés mellett, abban bízunk, hogy a fizikai stimulálások hatására a sérült agyterületek elkezdenek regenerálni, vagy más területek veszik át a sérült részek funkcióit. Rengeteg ágyban történő gyógytornáztatás, masszírozás, forgatás hatására Áron teste nem hagyta magát és szépen lassan elkezdett a fizikuma javulni.

A gége kanülre se volt már tovább szükség, mivel biztonságosan tudott egyedül lélegezni, ezért miután az eltávolításra került, elkezdhettük az intenzívebb tornáztatást és mozgatást. Áront már kis időre ki tudtuk venni az ágyból / tolószékből és fotelben, kanapén ültettük vagy éppen 2 ember segítségével, de fel tudtuk a saját lábára állítani. Ekkor találkoztunk a Pécsi Borsóház szakembereivel, akikkel Áron egy intenzív terápiát kezdett meg és az óta rendületlenül fejlődik, így nincs már naphosszat ágyhoz kötve. Abban bízunk, hogy a folyamatos fizikai és szellemi javulás eredményeként  saját akaratából képes lesz a testét újra használni.

Áron nem jutott volna el a balesetet követően erre a szintre, ha nincs benne az a hihetetlen akaraterő és kitartás, ami mindig is jellemző volt rá. Mind a sportban, mind a tanulásban a maximumot nyújtotta, nagyon jó barát, testvér és gyermek, aki még így passzív állapotban is, naponta gazdagítja az életünket! Áron 24 órás ápolásában a 13 éves öccse Barni van a segítségemre, együtt biztatjuk Áront.

Minden álmom az, hogy újra hallhassam a nagy fiam hangját és láthassam járni, önállóan mozogni. Sajnos nem áll mögöttünk segítő család, Áron ápolása nem teszi lehetővé, hogy újra munkába álljak és valamennyi fejlesztő terápiát önerőből kell fedeznem.

Nagyon fontos lenne, hogy a Pécsi Borsóházban elkezdett terápiát a jövőben is folytatni tudja Áron. Ehhez szeretném a támogatását kérni! Amennyiben bárkinek akár a legkisebb lehetősége is van rá, és részese szeretne lenni Áron felépülésének, az kérem támogatását küldje a Kézenfogva Együtt tovább Egyesület számlájára Gergely Áron nevére. Köszönjük.