Gyűjtés Szép Áron számára

Gyűjtés Szép Áron számára

Mikoly Tímea vagyok, jelenleg Bükkösdön lakom párommal és két fiammal (5 és 9 évesek). Nagyobbik fiam itt jár iskolába 2. osztályos, a kisebbik sajnos súlyos mozgássérült. Csecsemőkori agyi bénulást diagnosztizáltak nála, közpinti idegrendszere sérült. RH összeférhetetlenségből adódott a gond. Születése után besárgult, ami ráhúzódott a májára és a központi idegrendszerére. A máját sikerült megmenteni, de sajnos maradandó károsodást szenvedett. Egy 24 órában 2x is kellett vért cserélni nála. Orvosok semmi jót nem mondtak (nem fog menni, ülni, beszélni….vagyis teljes magatehetetlen lesz). A kötelező hallás vizsgálaton kiderült, hogy nem hal mind két fülére 80-90%-ra (ez javult 30-40%-ra) Hallókészüléke van.

Nem vesz fel szemkontaktust, nagymértékben kancsal. (ez is javult picit néha oda figyel). Legnagyobb probléma nálunk a mozgás, az orvosok a mindennapi fejlesztésekben bíznak, minél több inger kell a számára. Minden nap úton vagyunk vele (napi 70km autózunk).

Hétfő-Kedd: óvoda/Pécsbánya, Kerek világ
Szerda: úszás/most COVID miatt nem
Csüt.: Pécs Borsóház
Péntek: Korai fejlesztés

Ez a heti programunk. Áron jelenleg semmit nem tud (csúszni, mászni, fogni, nyúlni, beszélni….semmit). Számára találtam egy műtétet, ami adhat neki egy esélyt, hogy valami változás legyen. Ezt a műtétet Csehország/Kladnoban végzik dr. Alexander Nazarkin.(bőr alatt vékony szikével az elhalt ideget megvágják)

Persze nem tb. Támogatott, hanem 2950 euro plusz út, szállás=kb. 1.5 millió

Erre elő is van jegyezve május 29-re.

Ezt követően Soproni neurorehabilitációra szeretnénk menni (ez egy agyi mágneses strimuláció+kezelés, napi 2o-ra), ugyan úgy nem tb támogatott hanem a 6 nap kezelése 700 euro, kb. 250 ezer ft.

Aztán 3 hónap intenzív terápia a Pécsi Borsóházban, hogy minél több inger legyen meg. Napi 1.5 óra kezelés 3 hónapon keresztül= kb. 800 ezer ft. Most jelenleg erre megy a gyűjtésünk. 2.5 millió, amire szükségünk lenne. Persze ez az összeg a műtétet, Soproni kezelést és 3 hónap intenzív terápiát fedez, vagyis szeptemberig elég.

Minden forint jól jön nekünk. Nem adjuk fel bízunk a csodákban. Jelenleg csak a párom tud dolgozni én a nap 24 órájában Áronnal vagyok.

Szeretnénk neki egy járás segítőt amivel talán meg tanulna járni. Erről mellékelek egy fotót is.

Nyárra jól jönne egy nagy teherbírású trambulin, mert azt szereti.

Szeretnénk az udvarba egy medencét felállítani, mert a víz a mindene a számára és jól lehet fejleszteni a vizes közegben.

Egy nagy torna szőnyeget is szeretnénk illetve minél több eszközt, amivel tudom fejleszteni.